Welkom!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Welkom op imperfectief.nl. Op deze website vind je veel informatie over perfectionisme en aanverwante zaken. Na een brainstorm sessie heb ik het woord imperfectief als naam voor deze website gekozen om de volgende twee redenen:

 • Het is een samenvoeging van de woorden imperfectie en effectief. Want streven naar perfectie lijkt op het eerste gezicht heel nuttig en een mooi doel, maar als je erin doorslaat zoals zovelen onder ons, ben je juist totaal niet meer effectief bezig en verlies je door de te grote focus op pietluttige details het uiteindelijke resultaat volledig uit het oog.
 • Het is een uitdaging voor mezelf en iedereen die worstelt met perfectionisme op het gebied van taal. Gaan jouw haren er niet ook recht van overeind staan, als een zakelijke e-mail of advertentie vol met spelfouten zit? Vooral op sociale media is die valkuil groot, omdat daar geen extra controle plaatsvindt zoals dat bij drukwerk natuurlijk wel het geval is. Mijn man zegt altijd als ik ‘m weer eens op z’n spelling of grammatica corrigeer: “Met taal moet je spelen.” En daar kan ik ‘m eigenlijk niet anders dan gelijk in geven! Vandaar deze goedbedoelde poging.

Uiteindelijk bleek het toch minder een uitdaging op taalgebied te zijn dan ik in eerste instantie dacht. Het woord imperfectief bestaat namelijk al. Creativiteit is echter eindeloos, dus ik heb er toch nog een leuke draai aan kunnen geven, te weten:

 • Een zogenaamd imperfectief is een aspect van een werkwoord dat staat voor een onvoltooid verleden tijd. Wat best grappig is in deze context, want als je perfectionistisch bent, is er bijna geen voltooid verleden tijd. Zelfs als iets is afgerond, vraag je je vaak nog regelmatig af hoe je het beter had kunnen doen!

Enfin… met deze website wil ik een plek creëren waar iedereen die ook maar op enige manier last of hinder ondervindt van perfectionisme (als perfectionist of als medestander) meer informatie en vooral herkenning kan vinden. Een veilige plek waar op een prettige manier gecommuniceerd kan worden, iedereen met elkaar kan meedenken en we zo in het gunstigste geval samen wat verlichting voor elkaar kunnen bewerkstelligen.

Op dit moment wordt de website gebouwd, dus neem regelmatig een kijkje voor nieuwe updates, die zullen snel volgen.

Veel leesplezier!

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *