Een late zomervakantie in Tuinesië

 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Gedeeld

 

(Foto’s © Linda Engelen)

 

Ja, je leest het goed. Ik kan eindelijk zeggen dat mijn zomervakantie begint! Een late zomervakantie, dat wel. Maar dat mag de pret niet drukken! En nee, ik heb geen typefout gemaakt. We brengen onze vakantie namelijk in de tuin door. Geen zon, zee, strand, maar zon, zwembad, eigen bed/toilet/douche/keuken. Het heeft zo zijn voordelen, haha. Al is het jammer dat we niet weg gaan hoor, dat zal ik zeker niet ontkennen. Maar positief denken is belangrijk, dus ik doe een poging! Lees je mee?

 

Voordelen van Tuinesië, Balconia en aanverwante ‘vakantiebestemmingen’

 

Eigen huis en tuin

Zoals ik in de inleiding al zei: eigen bed/toilet/douche/keuken. Genieten!! Dat mis ik namelijk altijd ontzettend als ik op vakantie ben. En die tv hè. Tja, ik kan toch echt niet zo goed zonder Netflix, haha.

 

Huisdieren

Wat ik ook mis als ik van huis ben, zijn mijn poezen Shizzy (de zwarte en tevens de jongste met 1 jaar oud) en Mika (alweer 13 jaar oud). Ze komen altijd zo enthousiast op ons af rennen als we thuis komen van het werk of van een middagje shoppen (vooral de jongste, uiteraard). Als we drie weken van huis zijn geweest, daarentegen, kun je er van uit gaan dat we ze bij thuiskomst de eerste dag of paar dagen niet zien. Dan zijn de dames namelijk nog beledigd. Ik snap ’t wel, maar het is zo jammer!

 

 

Het is ook altijd zo’n gedoe als je een ander moet vragen om op je huisdieren te letten. Je wil niemand tot last zijn, want ze moeten immers toch iedere dag bij je thuis komen. En het liefst wil je dan ook dat je oppas even tijd maakt om je huisdier te knuffelen en met ze te spelen, in plaats van eten geven en wegwezen. Gelukkig lukt ’t altijd om iemand te vinden die het graag doet, maar toch vind ik ’t lastig. En een tikkeltje eng, omdat ik zo’n control freak ben haha. Laten ze de poezen niet ontsnappen? Doen ze de voordeur goed dicht als ze weer weg gaan? Enzovoort.

 

Vakantiefoto’s

Het fijne aan niet op vakantie gaan is ook dat je je leukste vakantiekiekjes direct op social media kunt knallen. Dat zou ik normaal gesproken niet doen. Ze waarschuwen immers niet voor niets dat inbrekers alles zo nauwlettend in de gaten houden, ook online. Nou gasten, bij deze; wij blijven gewoon lekker thuis! Genoeg te doen dacht ik zo. We zijn in huis nog met wat aanpassingen bezig en ik wil nog een hele boekenkast aan boeken lezen. Lekker vaak naar de sportschool (ik heb wat in te halen..) en af en toe een dagje er tussenuit met m’n lief. Can’t wait!

Oh ja. En bloggen natuurlijk!

 

Meer tijd voor vrienden en familie

Sommige mensen vinden het vast fijn om even door helemaal niemand te worden lastig gevallen. Ik plan juist echter allerlei long overdue bezoekjes aan vrienden in mijn vakantie. Daarbij moet ik wel eerlijk bekennen dat ik, tegen de tijd dat mijn vakantie begint, een agenda vol heb met allerlei afspraken en dan toch denk: ‘hm, ik heb het weer een beetje overdreven’. Maar uiteindelijk is het altijd wel leuk!

 

Geen bergen met vuile was

Nou ja, wel nog de normale bergjes, maar die zijn dan niet zo hoog als wanneer je net drie weken op vakantie bent geweest. Heerlijk toch? Alles lekker bijgehouden in huis. En dan niet in de avonduren of in ’t weekend, maar meteen vroeg in de ochtend zodat je de rest van de dag nergens meer omkijken naar hebt.

 

Privacy

In mijn tuin heb ik privacy en daar hecht ik heel veel waarde aan. Op het terras, waar ook het (tijdelijke) zwembad staat, hebben we van niemand last. Willen we een praatje maken met de buurvrouw die toevallig ook in de tuin is? Dan kan dat iets verderop in de tuin, door een open stuk tussen twee heggen. Wil ik onverzorgd ontbijten in mijn pyjama? Ook dat is geen probleem.

 

Voordelen van een late vakantie

Als ik dan toch bezig ben met positief denken, laat ik dan ook nog even aandacht besteden aan de voordelen van een vakantie in de nazomer. ‘Vroeger’ had ik vaak vakantie in juni, nu plan ik het liever wat later in het jaar.

 • Als je aan het begin van de zomer vakantie hebt, hoef je niet zo lang te wachten als de rest! Alleen… als je dan terug komt op je werk, zitten je collega’s nog volop in de voorpret en kun jij weer maanden wachten tot de volgende vakantie – als je pech hebt is dat pas met Kerstmis.
 • Daarnaast is het een stuk rustiger op de weg in het hoogseizoen, als jij nog gewoon aan het werk bent. Heerlijk naar je werk tuffen zonder al te veel last van andere weggebruikers. Wat een verademing!
 • En als je dan eindelijk vakantie hebt en je gaat een dagje er tussenuit, is daar de rust juist alweer weder gekeerd en vind je gemakkelijker een plekje op een terras, sta je minder lang in de rij om de dierentuin in te komen of een ritje in de achtbaan te maken.
 • Dit jaar heeft zo’n late zomervakantie nog een extra voordeel. De afgelopen anderhalve maand was ’t fris, somber en regenachtig. Geen zomergevoel en dus al zeker geen vakantiegevoel! Ik weet nog niet precies wat het weer de komende drie weken gaat doen, maar het kan toch bijna niet anders dan dat we nog een hittegolf gaan krijgen!?

 

Ben jij al op vakantie geweest? Of heb je het net als ik nog in ’t verschiet? Deel hier jouw vakantieverhaal van 2017! —

No votes yet.
Please wait...
2 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Hoi Linda,
  Wat een gezellige blog weer.
  Geniet samen met Pascal en die twee lieve deugnietjes Shizzy en Mika van je vakantie!!! En veel plezier met het lezen van alle boeken uit je boekenkast, al denk ik dat je daar wel wat meer tijd voor nodig zult hebben dan die drie weken vakantie met een volgeplande agenda, waar wij overigens óók in hopen vóór te komen.
  Heel veel liefs en groetjes,
  Je moeder.

  No votes yet.
  Please wait...
  1. Hoi moeders 🙂 Dankjewel! Ja, daar komen jullie zeker in voor, haha!
   (Donderdag al, toch?)

   Groetjes en liefs!

   No votes yet.
   Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *