Gezichtsverzorging: een liefkozing voor jezelf

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

(Foto © Linda Engelen)

 

Soms zitten we niet zo lekker in ons vel, waardoor we ook minder zin hebben om aandacht te besteden aan onze lichaamsverzorging. We voelen ons waardeloos en zijn dan ook niet snel geneigd om goed voor onze huid te zorgen. Natuurlijk, de basics zoals douchen en tanden poetsen slaan we (normaal gesproken) niet over, maar er is zoveel meer! En juist als we een dipje hebben, kan het een echte opkikker zijn om je lichaam eens lekker te verwennen. In deze blog vertel ik hoe mijn dagelijkse routine voor wat betreft gezichtsverzorging eruit ziet. Vooral omdat ik het zo lang verzuimd heb en ik nu weer merk hoe fijn het is. Het is eigenlijk een liefkozing van je eigen lichaam en daarmee versterk je de band met jezelf en de waardering voor jezelf.

 

Gezichtsverzorging in de avond

Zelfs als je geen make-up gebruikt, is het verstandig én ontspannend om je gezicht iedere avond goed te reinigen. Ik ga er altijd letterlijk “even voor zitten”, met een rol watjes, een zachte reiniger voor rond de ogen, een reinigingsmelk voor mijn gezicht en hals en een tonic ter verfrissing. Ik ben erg fan van Nivea, waarschijnlijk ook omdat de geur ervan me altijd aan thuis doet denken. Mijn moeder heeft erg veel last van droge handen (net als ik, overigens) en heeft dan ook altijd zo’n pot heerlijk dikke, rijk voedende en verzachtende Nivea crème in huis.

Vroeger was ik altijd van het gehaast en gejaag, dus was dat reinigingsritueel vaker uitzondering dan regel. Maar de laatste maanden merk ik dat het heel veel doet. In het begin moet je er steeds even aan denken, maar op een gegeven moment wordt het een fijne dagelijkse routine en een heus ontspanmomentje. Zeker als je het watje met het product erop niet gebruikt om te reinigen, maar vanuit het uitgangspunt om je gezicht er heerlijk mee te masseren.

Eén à twee keer in de week gebruik ik overigens ook een gezichtsmasker. Ik volg dan eerst mijn standaard reinigingsroutine, smeer dan een dun laagje van het masker op mijn gezicht en als de tijd om is verwijder ik ‘m onder de douche. Het gezichtsmasker dat ik tegenwoordig gebruik is het L’Oréal Paris Skin Expert Exfoliërend Pure Clay Masker. Het fijne van deze is dat je er tijdens het verwijderen ervan ook mee kunt scrubben! Je huid is daarna heerlijk fris en ontspannen.

Na het reinigen van mijn gezicht breng ik altijd een nachtcrème aan. Ik heb een tijdje een gezichtscrème van het Douglas huismerk gebruikt, maar diezelfde kan ik nu niet meer vinden. Ik ben dan ook overgestapt naar een andere: de L’Oréal Triple Active nachtcrème. Wat ik vooral belangrijk vind ik zo’n crème is dat ‘ie wat dikker is; rijk voedend en hydraterend.

Daarnaast gebruik ik de oogcontourcrème van Clinique.

 

De volgende ochtend

’s Ochtends was ik mijn gezicht altijd eerst met water en daarna breng ik de oogcontourcrème en vervolgens een dagcrème aan: de L’Oreal Triple Active Dagcrème. Meestal vind ik dat voldoende, maar als ik het iets uitgebreider wil aanpakken is de BB Cream 5in1 Skin Perfection van L’Oréal mijn favoriet. Het prettige van deze is dat ‘ie je gezicht op een zeer subtiele en lichte manier een egaler tintje geeft. Ik haat ’t als ik de overgang kan zien tussen mijn ingesmeerde gezicht en de huid waar geen product meer zit. Dat heb je bij deze helemaal niet!

 

Sinds ik er weer een routine van heb gemaakt om dit dagelijks te doen, zit ik alweer een stukje fijner in mijn vel. Natuurlijk maakt het niet uit welke producten je gebruikt; iedere huid is anders en daarbij zijn er zoveel verschillende merken in omloop dat er voor iedereen en voor elk budget wel iets te vinden is.

 

— Zorg jij goed voor jezelf, of stel je andere prioriteiten? Onthoud dat het kunnen geven van een optimale zorg aan anderen (bijvoorbeeld je kinderen) begint bij een optimale zorg voor jezelf! Hoe ziet jouw gezichtsverzorgingsritueel eruit? —

 

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *