Terugblik: de leukste van mijn inmiddels vijftig blogs!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

De laatste paar dagen heb ik een soort van writer’s block, merk ik. Ik heb zo’n twintig concepten open staan die ik af zou kunnen maken, maar op één of andere manier lukt dat even niet.

Toen viel mijn oog op het aantal reeds gepubliceerde blogs: maar liefst vijftig! (Dit is de 51e.) Dat vond ik dan ook wel even een berichtje waard. Om mijn writer’s block(je) te overbruggen.

Blik je met me mee terug?

 

Juni

Op 24 juni publiceerde ik mijn eerste blog. De lay-out was toen nog anders en mijn blog was meer een onderdeel van een groter geheel, namelijk mijn website over perfectionisme. Het was veel werk om alle teksten te schrijven, maar wel ontzettend leuk om te doen en ook leerzaam voor mezelf omdat ik nog wat research deed om de verhalen compleet te maken.

Ik zeg ’t niet snel, maar ik ben erg trots op het resultaat.

 

Juli

Langzaam begonnen mijn blogs meer inhoud te krijgen. Het werd me duidelijk waar mijn blogkracht ligt en waar ik mijn lezers het meest blij mee maak. Dat is natuurlijk het belangrijkste doel. Ik vind ’t erg leuk om te schrijven, maar als ik ’t slechts voor mezelf deed, maakte ik er wel een Word-bestand van.

Vooral mijn blog “Ongevraagd je foto op social media” bleek erg populair.

social media

Ook het stuk over “Leefregels en schuldgevoelens” werd met veel herkenning ontvangen. En daarnaast schreef ik nog een “Brief aan mijn lichaam”.

Teveel jaren van mijn leven tot nu toe ben ik bezig geweest je te veroordelen, op je te schelden en me zelfs hier en daar voor je te schamen. En bovenal heb ik je gedurende aardig wat periodes van mijn leven genadeloos verwaarloosd. Ondanks dat bewijzen recente bloedtesten dat jij zo gezond bent als maar kan. Niet zo gek dus dat ik me toch wel aardig schuldig voel, als ik er echt over ga nadenken wat jij allemaal voor me doet en hoeveel mooier jij mijn leven eigenlijk maakt. Vandaar deze brief. Want ik ben je zo dankbaar en dat laat ik nauwelijks blijken.  Lees verder…

 

Augustus

Begin augustus omschreef ik mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten en mijn bijbehorende ‘rituelen’ in de blog “Gezichtsverzorging: een liefkozing voor jezelf“.

En omdat ik enkele jaren geleden ontdekte hoe fijn sporten – en fitness in het bijzonder – kan zijn, wilde ik mijn ervaringen hieromtrent ook met jullie delen. Dat deed ik in het stuk “Fitness: misvattingen over de sportschool“. Hierin weerlegde ik verschillende vooroordelen die mensen vaak hebben over een fitnesscentrum, zoals:

 • er komen alleen fitte en gespierde mensen
 • je moet socializen met je medesporters
 • het is slecht voor je gewrichten en spieren als je al blessuregevoelig bent
 • die apparaten zijn allemaal zo ingewikkeld

… enzovoort. Herken je deze vooroordelen bij jezelf? Lees dan hier de blog terug als je nieuwe motivatie zoekt!

fitness

 

September

In september stak ik alle moeders en vaders een hart onder de riem door luchtig te vertellen hoe ik, toen ik 3 jaar was, verdwaalde in Zandvoort. Vóór je ’t weet heb je zo’n kleine dreumes immers uit het oog verloren en als het je gebeurd is ben je wellicht bang dat je kind een trauma heeft. Rest assured, dat valt reuze mee! Het overkomt de beste ouders. (Hè, pap.)

Een hoogtepunt in september was voor mij toen ik als winnares naar de Broekendag van s. Oliver mocht, samen met een vriendin. Hier schreef ik dan ook een uitgebreide blog over, die vervolgens ook door s. Oliver zelf werd opgepikt en werd gedeeld via hun officiële Facebookpagina. Leuk, leuk! Hier nog even de foto, die mijn man (normaal gesproken een echte amateur met een camera) maakte:

Broekendag

 

Oktober

Pesten. Altijd een verschrikkelijk belangrijk en helaas eeuwig actueel onderwerp. Naar aanleiding van een stuk dat in de kranten verscheen, deelde ik met jullie, als ervaringsdeskundige, mijn openhartige visie op pesten én aanpak. En die visie is milder dan een ieder wellicht denkt.

Verder schreef ik, onder andere gebaseerd op mijn eigen ervaringen in een eerdere relatie, een stuk over hoe ver we soms gaan om ons aan te passen in een relatie. Als het herkenbaar voor je is, heb je er zeker wat aan om deze blog te lezen. Ik praat hierin over aanpassingen die je doet omdat je wellicht minder assertief bent dan je partner, maar ook over de minder onschuldige vorm: wanneer je partner jou geestelijk en/of lichamelijk mishandelt.

Je vindt de blog hier!

 

November

Het bloggedeelte van mijn website begon steeds verder te groeien qua bezoekers. Ik besloot dan ook dat ik deze ook prominenter wilde presenteren dan het statische gedeelte ervan. Ik maakte wat aanpassingen en creëerde meteen een geheel nieuwe look voor imperfectief! Sindsdien heeft de website ook een officieel logo.

De eerste blog van november viel erg in de smaak bij alle lezers. Logisch ook wel, want vriendschap staat erg centraal in onze levens. Lees meer over het onstaan, de instandhouding, de verdieping en beëindiging van vriendschappen.

 

Wat gaat er de komende tijd gebeuren met deze blog?

Toen ik begon met bloggen, wilde ik gewoon schrijven. Artikelen maken, mijn ervaringen delen en psychologische kennis gebruiken om tips te geven, herkenning te creëren en soms ook gewoon om mensen te entertainen.

En eigenlijk blijft dat ook het doel voor de komende tijd. Het is nou eenmaal wel het geval dat, hoe meer er gelezen wordt, des te leuker is ’t om weer nieuw materiaal op papier te zetten. Dus als je geniet van mijn artikelen, vind ik ’t hartstikke leuk als je ze deelt met de mensen in je omgeving waarvan je denkt dat ze er misschien ook iets aan hebben.

En feedback… altijd zeer gewenst! Je bereikt me via info@imperfectief.nl, via het contactformulier óf via de Facebookpagina. Daarnaast kun je sinds kort ook onder elke blog een aantal sterren toekennen aan wat je zojuist gelezen hebt. Dat kost je één seconde en ik zie meteen wat ik goed doe en wat ik nog kan bijschaven. Superhandig!

 

Gezellig dat je meeleest, dankjewel!

 

— Van welke blog(s) heb jij het meest genoten of waar heb jij ’t meest uit gehaald voor jezelf? Altijd leuk om te horen als mijn verhalen iets bij iemand losmaken! —

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *