Geluksmomentjes; ben jij je er bewust van?

 • 4
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Gedeeld

 

Laatst reed ik naar mijn werk. Het was een heldere ochtend en het was nog een beetje aan’t schemeren. Ineens zag ik vlak voor mijn voorruit een roofvogel langs zweven. En mijn aller-, allereerste gedachte was… dit was een cadeautje. Echt een geluksmomentje.

Ik hou erg van de natuur en van dieren. Dat weet iedereen die mij een beetje kent. Een paar dagen na deze mooie encounter zat ik met mijn man in de auto en sloegen we net bij zonsondergang een weg in met aan weerszijden lange rijen bijzondere bomen. Ik was erg onder de indruk. Een impressie krijg je op de foto’s hieronder, maar het doet de ervaring geen recht. Het was indrukwekkend. Tientallen van die bomen achter elkaar in het licht van de ondergaande zon. Ik kreeg er rillingen van.

En eerder vorig jaar tijdens een wandeling kwamen mijn man en ik dit vliegend hert tegen. Schitterend toch?

Van insecten ben ik trouwens een minder grote fan. Niet omdat ze niet mooi zouden zijn, integendeel, ik vind ze fascinerend! Maar als er een risico is dat ze op me gaan zitten, weet ik meestal niet hoe snel ik weg moet komen. Dat zou niet echt een geluksmomentje zijn, hahaha.

Die angst daag ik trouwens wel uit. Zo fotografeerde ik afgelopen zomer ook de volgende dieren:

Heel eng om met mijn telefoon zo dichtbij te komen, maar wel steeds een gaaf resultaat!

Onderstaande dieren zijn helemaal niet eng om te fotograferen, maar voor mij is dat wel instant happiness!

geluksmomentjes geluksmomentjes geluksmomentjes

geluksmomentjes geluksmomentjes geluksmomentjes

 

Wat wil ik eigenlijk vertellen?

Maar goed… wat ik eigenlijk zeggen wil met dit artikel is; wat je passie ook is, geniet van de kleine dingen die het leven je geeft, zomaar even tussendoor, en zie ze als cadeautjes. Dat beïnvloedt je echt op een positieve manier!

— Wat geeft jou van die kleine geluksmomentjes? —

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *