Handlettering Ladies-Day 3 februari 2018

 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  6
  Gedeeld

 

Een paar maandjes geleden ben ik begonnen met handlettering. Voor degenen die niet precies weten wat het is: met behulp van een uitgebreid assortiment aan creatieve materialen (pennen, stempels, het juiste papier, fuse-tools, lichtbakken, etcetera etcetera) zet je een quote of een boodschap op een visueel creatieve manier neer door te letten op onder andere lettertype, kleur en compositie.

Toen ik lid werd van dé Facebook groep over handlettering van e-Lifestyle, zag ik dat er op 3 februari een heuse Handlettering Ladies Day zou zijn. Op deze dag zouden er workshops en DIY (Do It Yourself) tafels zijn, alsook de mogelijkheid om allerlei materialen uit te testen en aan te schaffen. Met als extra leuke activiteit in de middag een echte bingo middag, met prijzen die allemaal gerelateerd zijn aan – je raadt het al – handlettering. Ik zocht iemand om met me mee te gaan en mijn vriendin Susanne en ik meldden ons daarop meteen aan.

Hier lees je mijn verslag over deze superleuke dag! Met speciale dank aan Esther van e-Lifestyle (en hun hele team, zie hieronder!), dat ik de professionele foto’s die ze hebben laten maken, voor mijn blog mocht gebruiken!

handletteren

 

Lekker vroeg op… ZzZzZzZz

Omdat dit soort evenementen over het algemeen enigszins in het midden van het land plaatsvinden en Suus en ik in het uiterste zuiden van Limburg wonen, moesten we wat vroeger op dan gemiddeld op zaterdag om lekker op tijd aanwezig te zijn in Dordrecht. Ik haalde haar om 9 uur op (hahaha, dat valt eigenlijk nog best wel mee hè?) en we zetten koers naar het Postillion hotel, waar het evenement op dat moment vast al volop werd voorbereid.

 

Bij binnenkomst

Het evenement zou om 11 uur beginnen en om vijf vóór elf waren we al aanwezig. En we waren niet de enigen; er stond al een rij bij de ingang! We werden hartelijk ontvangen bij de receptie, we kregen allemaal een tasje met daarin een bingokaart, een consumptiebon, iets lekkers en een lootje en daarnaast had je de mogelijkheid nog extra bingokaarten aan te schaffen (wat wij ook deden).

handletteren

 

We hingen onze jassen op, bezochten snel het toilet en gingen daarna alvast de ‘winkelzaal’ in voordat de drukte écht zou losbarsten.

 

Workshops, DIY en sale

Eenmaal binnengekomen, leek het ons handig dat Susanne eerst een idee zou krijgen van wat handlettering nou precies is. Zij had het immers nog nooit gedaan! We namen plaats aan één van de twee DIY-tafels, waar we een uitleg kregen van een vriendelijke jongedame over het gebruik van folies om inkt over te brengen op papier.  (We zijn zelfs op de foto gezet, blijkbaar, haha!)

handletteren

 

Daarnaast testten we allerlei pennen uit. Ik werd fan van de Edding 1200 Metallic pennen! En ook de Posca fineliners vond ik erg prettig om mee te schrijven.

Na het DIY gebeuren liepen we rond door de winkel om alles te bekijken. Wat was er veel te koop! Inmiddels was het ook een stuk drukker geworden, allemaal vrouwen met dezelfde interesse, superleuk!

handletteren

 

Lunch en daarna… bingo-time!

Rond 12 uur besloten Suus en ik onze consumptiebon in te leveren voor een lekkere kop koffie en thee met iets lekkers erbij. We namen plaats aan een tafel waar al enkele dames zaten en maakten gezellig een praatje. Als enige Limburgers voelde ik me een beetje ongemakkelijk, maar dat was natuurlijk nergens voor nodig, hahaha.

Om 13:15u. begaven we ons naar de bingo-zaal, zochten een plekje uit bij de ingang/uitgang, wat op dat moment een goed idee leek. Suus vond op haar stoel een kaartje, dat iemand had gemaakt voor de kaartjes challenge. Ik was zelf helaas vergeten kaartjes te maken, maar het was leuk om er eentje op onze stoel te vinden.

(De kaartjes challenge hield in dat mensen die dat wilden, thuis een kaartje zouden handletteren en op een willekeurige stoel in de bingo zaal zouden achterlaten om een ander blij te maken.)

Dit is het kaartje dat Suus had gevonden:

 

Om 13:30u. begon de bingo echt en kwamen we erachter dat je, als je prijs had, tussen alle stoelen door naar voren moest om je prijs af te halen. Toen werden we nerveus, hahaha. Maar we wonnen niets, dus die zenuwen waren dan weer onterecht.

(Even een leuk shot van alle bingodames tussendoor… benieuwd of je mij kunt spotten in de zaal! Hint, ik zit niet heel ver weg!)

handletteren

 

Erg jammer dat we niets wonnen, maar aan het aantal prijzen lag het niet. Jeetje, wat hadden de mensen van e-lifestyle mooie en grote prijzen! Er waren 8 bingorondes en tussendoor nog eens 3 grote loterijen.

handletteren handletteren

 

En tijdens de bingo had je de gelegenheid om drankjes en hapjes te bestellen, dus alles was tot in de puntjes verzorgd.

Tijd om weer naar huis te gaan

Na de bingo gluurden we nog even bij de winkel naar binnen, maar daar was het zo druk, dat we besloten meteen richting huis te gaan. Ik had vóór de bingo al één en ander aangeschaft en als ik meer wilde kon ik nog altijd de volgende keer mijn aankopen aanvullen.

Die Edding Metallic pennen wil ik sowieso nog hebben, maar wie weet win ik ze de volgende keer!

 

Hè nee… net gemist! Of toch niet..?

Want… goed nieuws als je dit met veel enthousiasme gelezen hebt en stevig baalt dat je het niet eerder wist. Op 3 maart is er namelijk nóg een keer een Handlettering Ladies Day, ditmaal in Utrecht. En je kunt je nog steeds aanmelden, maar het aantal tickets is beperkt!

Ikzelf heb ook al tickets voor deze volgende editie, zo leuk vond ik het. Dus aarzel niet en meld je snel aan!

Je kunt overigens ook lid worden van de Facebookgroep over handlettering, een grote en super gezellige community die door e-Lifestyle is opgericht! Hier zullen ook weer nieuwe edities worden aangekondigd als het zover is (waarschijnlijk al over een paar maandjes).

 

— Zie ik jou ook op 3 maart? —

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *