Tijd om te ontwaken uit de winterslaap: de lente staat voor de deur!

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Gedeeld

 

De ijzige kou van de afgelopen weken is niemand ontgaan. Vorige week heeft het een paar dagen flink gevroren en is het kwik niet boven 0 uitgekomen. En hoe anders was het afgelopen zondag! Door het grote verschil in temperatuur voelde het ineens al aan als lente, zeker in het middagzonnetje.

Daarmee is mijn inspiratie, die de afgelopen twee weken een beetje vastgevroren leek, weer aan’t ontdooien en krijg ik langzaam weer de energie terug om artikelen te schrijven.

Wel gaat ’t bij mij thuis druk worden de komende tijd; ik hoop dat ik ondanks dat toch minimaal twee maal per week kan blijven bloggen.

 

Tijd voor een nieuwe verbouwing!

Nu de dagen weer langer worden, komt er tegelijkertijd nieuwe energie en frisse moed opborrelen om weer een project in huis te doen. Vorig jaar renoveerden mijn man en ik ons gehele trappenhuis en het is prachtig geworden! Dit jaar staat de eerste verdieping op de planning, en dan met name de nieuwe badkamer. Vorige week hebben mijn man en ik gebrainstormd over wat we allemaal moeten gaan doen en een grove planning gemaakt. En deze week zijn we gestart!

Eerst moesten we de kamers helemaal leeg maken, want ze stonden vol met allerlei spullen, kledingkasten, een bureau en twee dressoirs, een bank, en een hoop rommel, haha. Daarna gaan we alles ‘strippen’, ofwel de vloer en het plafond eruit, het behang van de muren trekken, enzovoort. Zoals je ziet ben ik met het behang al begonnen.

lente

Alle leidingen en de elektriciteitsbedrading worden opnieuw aangelegd door manlief en daarna kan het ‘opbouwen’ langzaam beginnen. De vloer moet geëgaliseerd worden, want het is een oud huis en het is toch wel een tikkeltje scheef allemaal. Dat kun je niet hebben met een inloopdouche!

Maar goed, nu even genoeg over de verbouwing. Ik zal tussendoor wel een update over de vorderingen plaatsen.

 

Overige plannen voor de komende maanden

Gelukkig is er ook tijd voor ontspanning de komende maanden! Zo gaan we nog een keertje Venlo verkennen met een nieuwe vriendin die we nog niet zo lang geleden hebben leren kennen op een zakelijke bijeenkomst. Maar ook staan er wat festivals en een concert op de planning. Zo ga ik met vrienden Pearl Jam zien op Pinkpop, gaan we naar onder andere Anouk op Park City Live en ja hoor.. we gaan naar het concert van Katy Perry in Amsterdam in mei, haha.

Mijn man is ‘fan’ (ja echt, maar dan wel zonder de posters en het gegil, hoor), dus gaf ik hem met zijn verjaardag tickets, half voor de grap en half omdat ik het zelf toch stiekem ook wel leuke muziek vind. Dus we gaan hoe dan ook lol hebben én we zijn even uit de verbouwingsrommel.

 

Ontwaak jij ook weer langzaam uit je winterslaap? Wat zijn jouw plannen voor de lente? 

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *